Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΙΔΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ - 3 ΣΤΟΥΣ 4 ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΕΥΡΩΠΗ...


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER

Στις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη αντιτίθενται σχεδόν τα 3/4 των Γερμανών, κάτι που επιθυμούν η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής εξαιτίας της απειλής, όπως την αντιλαμβάνονται, από τη Ρωσία, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

 Η Πολωνία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία – όλες χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ – είναι ανάμεσα σε αυτές που υποστηρίζουν ένθερμα την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας, ενώ έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα δικά τους σύνορα. 

 Σημειώνεται, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Ταάβι Ρίβας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι δυτικοί σύμμαχοι θα πρέπει «να ανοίξουν τα μάτια τους» απέναντι στην απειλή.Η Ρωσία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος για τη Γερμανία και πηγή τουλάχιστον του ενός τρίτου της συνολικής ποσότητας φυσικού αερίου.

 Οι Γερμανοί είναι γενικώς αντίθετοι στη στρατιωτική παρουσία στο εξωτερικό, όπως προκύπτει κι από μία άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa, για λογαριασμό του περιοδικού Stern, στην οποία το 71% απάντησε ότι αντιτίθεται στην αποστολή γερμανικών στρατευμάτων στο εξωτερικό, ακόμη κι όταν η διπλωματία ή οι κυρώσεις αποτυγχάνουν.

 Η Πολωνία επιθυμεί τη ΝΑΤΟϊκή βάση στο έδαφός της, αλλά η Μόσχα υποστηρίζει ότι αυτό θα παραβίαζε τη συμφωνία της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ του 1997.Στη δημοσκόπηση της Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Politik, που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή, το 74% ήταν αντίθετο σε κάτι τέτοιο, ενώ μόλις το 18% συμφωνούσε. Σύμφωνα με την Forsa, η αντίθεση στις μόνιμες βάσεις του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη ήταν μεγαλύτερη στην πρώην κομμουνιστική ανατολική Γερμανία.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/