Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ...


Την υποστήριξή της στην κυβέρνηση της Μολδαβίας εξέφρασε, επίσημα, η Ρουμανία, ζητώντας παράλληλα από τη Ρωσία να δεχθεί να εντάξει την Υπερδνειστερία στον εθνικό της κορμό. Η ρωσόφωνη αυτή περιοχή, έχει αποσχιστεί από τη Μολδαβία το 1990 κι όπως αποκάλυψε χθες το defencenet.gr ζήτησε να ενωθεί με την Ρωσία.

 «Η Ρουμανία, μαζί με τους εταίρους της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ θα αποδείξουν την προσήλωση τους στην ανεξαρτησία της Μολδαβίας και στην εδαφική της ακεραιότητα», είπε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα. Η δήλωση του Ρουμάνου πρωθυπουργού γίνεται μια μόλις μέρα μετά τη δήλωση εκπροσώπου του κοινοβουλίου της Υπερδνειστερίας, στη Μόσχα, με την οποία ζητούσε από τη Ρωσία να ενσωματώσει τη χώρα αυτή στη ρωσική επικράτεια.

 Ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε επίσης τους φόβους του για άμεση μετάδοση της κρίσης της Κριμαίας ση Μολδαβία. Ο πρόεδρος της Μολδαβίας από την πλευρά του, είπε ότι «θα είναι λάθος της Μόσχας να αποδεχτεί το αίτημα της Υπερδνειστερίας για ενσωμάτωσης της στη Ρωσία». Η Μόσχα, μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με την Υπερδνειστερία. Πιθανόν κρατά το χαρτί της Υπερδνειστερίας για να αποτρέψει ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ...

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/