Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "17 ΝΟΕΜΒΡΗ"


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται μια εκπομπή στην αλβανική γλώσσα. Κάθε Κυριακή θα προβάλλεται μια αυτοσχεδιαστική, ωριαία εκπομπή αποκλειστικά για μετανάστες από την Αλβανία που ζουν και εργάζονται σε όλον τον κόσμο. 

 Πρόκειται για μια εκπομπή με καυστική σάτιρα για τα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινή γνώμη σε Αλβανία και Ελλάδα, ενώ θα συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους αλλά και με διευρυμένη θεματολογία, που θα την επιλέγουν οι δυο παρουσιαστές με γνώμονα το χιούμορ και την προσωπικότητά τους. Το internet τούς εκφράζει απόλυτα γιατί είναι το πιο σύγχρονο μέσο επικοινωνίας, με τη μεγαλύτερη ελευθερία από κάθε άλλο της εποχής μας. Η εκπομπή θα επικεντρώνεται στις κοινές αξίες των δύο λαών

. Ο Κώστας Παπά (Kosta Papa) και η Γιούλη Νδρίκο (Juli Ndriko), έχοντας ξεκινήσει οι ίδιοι ως μετανάστες, γνωρίζουν τις ανάγκες για ενημέρωση όλων των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα. Επιπλέον, μέσω της εκπομπής θα προσφέρονται χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά µε την ελληνική μεταναστευτική πολιτική και ό,τι συμβαίνει σε Αλβανία και Ελλάδα. Φιλοδοξία της εκπομπής είναι να δημιουργηθεί ακόμα µια γέφυρα επικοινωνίας, πλήρως προσανατολισμένη στο να αναδεικνύει όλες τις κοινωνικές αξίες που μας ενώνουν. 

 Στη σημερινή εκπομπή θα φιλοξενηθούν ο Αλβανός πρέσβης στην Ελλάδα Dashnor Dervishi , ο οποίος χαιρετίζει τους μετανάστες και μίλα για τις διμερείς σχέσεις και τα προβλήματα των Αλβανών στην Ελλάδα, καθώς επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ditmir Bushati, ο οποίος σχολιάζει τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Kάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Φιλοξενούνται, επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Δασκάλων στην Ελλάδα Artemis Duri, ο οποίος μιλά για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας, και ο γνωστός σκηνοθέτης Bujar Alimani, επίσης μετανάστης, που αναφέρεται στα έργα του και στην όλη επαγγελματική του πορεία.

ΠΗΓΗ - http://www.stoxos.gr/