Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Ο ΜΠΑΡΟΖΟ '' ΑΔΕΙΑΣΕ '' ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟ'Ι'ΚΑ...


Άδοξο τέλος έλαβε η επικοινωνιακή προσπάθεια «αντίστασης» κατά των διεθνών τοκογλύφων από τον Αντώνη Σαμαρά. Κατά την τελευταία εβδομάδα ο πρωθυπουργός της μνημονιακής συγκυβέρνησης είχε βγει «παγανιά» διατυμπανίζοντας προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα οικονομικής αφαίμαξης του Λαού μας, ακόμη και αν για την επιτυχία του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής χρειαστεί πρόσθετη στήριξη από τους δανειστές μας. 

Μάλιστα, τα διάφορα παπαγαλάκια του Μαξίμου έκαναν λόγο για «μήνυμα Σαμαρά σε Μπαρόζο» ενόψει της συνάντησής τους που επρόκειτο να γίνει στις Βρυξέλλες και ισχυρίζονταν πως ο πρωθυπουργός είναι πλέον αποφασισμένος να προστατέψει τον ελληνικό λαό αντιτασσόμενος με σθένος σε τυχόν νέες απαιτήσεις της Τρόικα για την εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων λιτότητας.

 Δε χρειάστηκε, φυσικά, παρά λίγες ημέρες για να αποδειχθεί το αστείο της υπόθεσης και ο αποκλειστικά επικοινωνιακός χαρακτήρας των δηλώσεων Σαμαρά, ο οποίος εντός των συνόρων παριστάνει τον ηγέτη, ενώ εις τας Ευρώπας είναι πιστός υποτακτικός. Έτσι, λοιπόν, παρά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά πως «H Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής» και τις καθιερωμένες υποσχέσεις του για συνέχιση της προσπάθειας (βλέπε εξακολούθηση της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής), όταν η κουβέντα έφτασε στα περί νέων μέτρων ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υπήρξε σαφής και έβαλε στη θέση του τον Σαμαρά που τόλμησε (λεκτικά έστω) να διανοηθεί πως μπορεί (και θέλει) να πάρει αποφάσεις ως Πρωθυπουργός ενός κυρίαρχου κράτους. 

Συγκεκριμένα, ο Μπαρόζο είπε πως «είναι ακόμη νωρίς και η Επιτροπή αναμένει τη γνωμοδότηση της τρόικας. Όταν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες προτείνουν την υιοθέτηση σκληρών μέτρων, γνωρίζουν τις κοινωνικές συνέπειες, αλλά εκτιμούν ότι η υιοθέτηση αυτών των μέτρων είναι αναγκαία για να επιστρέψει κάποια στιγμή η Ελλάδα στις αγορές». Με λίγα λόγια, ωραίες οι χειραψίες, τα χαμόγελα και οι ανταλλαγές φιλοφρονήσεων του Σαμαρά για την «πολύτιμη βοήθεια των εταίρων» από τη μία και για την «τιτάνια προσπάθεια του ελληνικού Λαού» από την άλλη, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

 Νέα μνημονονιακά μέτρα και εξαθλίωση. Είναι πλέον πιο φανερό από ποτέ πως η Ελλάς έχει ανάγκη από μία εθνική ηγεσία που θα αντισταθεί στους ξένους πιστωτές, θα διαγράψει το παράνομο χρέος και θα εκμεταλλευθεί τον ορυκτό της πλούτο προς όφελος του λαού μας.

ΠΗΓΗ - http://www.xryshaygh.com