Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΤΑ'Ι'ΚΟΥΡΑΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ...


Αρνείται να αποδεσμεύσει χρήματα για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αλλά από την άλλη προσπάθησε με κάθε τρόπο να κρατήσει με “νύχια και με δόντια” στρατιωτική μονάδα -την ΜΕΡΥΠ- στην εκλογική του περιφέρεια τη Λαμία. 

 Ο Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος είναι ίσως ο πιο πειθαρχημένος στο σχέδιο της τρόϊκας υπουργός ήταν και είναι από τους φανατικούς υπέρμαχους των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τελευταίο δείγμα των “αντιμιλιταριστικών” απόψεών του η επίμονη άρνησή του να αποδεσμεύσει τα 13 εκατομμύρια που απαιτούνται για να καταβληθεί το επίδομα παραμεθορίου. Η δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά.

 Την ίδια ώρα όμως ο υπουργός προσπαθούσε να πείσει για την αναγκαιότητα παραμονής της ΜΕΡΥΠ στην Λαμία προφανώς επειδή εκεί εκλέγεται. Στο ΥΠΕΘΑ ασκήθηκαν πιέσεις από την Συγγρού, αλλά η απάντηση που δόθηκε ήταν “ότι πουν οι στρατηγοί, η ΜΕΡΥΠ θα φύγει”. 

Όπως και γίνεται. Από τη μία δεν υπάρχουν λεφτά για τους στρατιωτικούς που έχουν οικονομικά εξαθλιωθεί αλλά από την άλλη υπάρχουν για να έχουμε μονάδες στη Λαμία, σ΄ όλη τη Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα. Στο υπουργείο Οικονομικών πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. “Αντιμιλιταριστές” και κυνηγοί ψήφων στρατιωτικών μαζί δεν γίνεται.

ΠΗΓΗ - http://www.politikanet.gr