Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ...


Ποιος κλέβει ποιον; Σφραγίζουν για ένα μήνα μικρομάγαζα, την ώρα που τα «μεγάλα» φοροδιαφεύγουν ασύστολα… Σε ένα σοβαρό κράτος, ασφαλώς και η φοροδιαφυγή δεν θα πρέπει να υφίσταται, πρωτίστως δε, επιβάλετε η εξάλειψη της από την ιδιοσυγκρασία των πολιτών ως κάτι «φυσιολογικό» ως «μαγκιά» κλπ…

 Αρχικά όμως θα πρέπει το κράτος να σέβεται τις όποιες εισφορές από τον κόπο των πολιτών και να τις αντιμετωπίζει με την λογική της ανταποδοτικότητας και όχι να δρα ως δερβέναγας εισπράκτορας εξοντωτικών φόρων οι οποίοι μάλιστα στην περίπτωση της Ελλάδος, προορίζονται για την αποπληρωμή παράνομων τοκοχρεολυσίων στους διεθνείς τοκογλύφους, αφήνοντας στο εσωτερικό καμένη γη, σχολεία να κλείνουν, νοσοκομεία να υπολειτουργούν και εικόνα διάλυσης σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και κατ΄επέκταση στις ζωές των πολιτών. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, με την πραγματική οικονομία να έχει καταρρεύσει, με το σύνολο της φορολόγησης (άμεσης και έμμεσης) να ξεπερνά το… 80% (!) έρχεται και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να βάζει λουκέτο ενός μήνα στα καταστήματα όταν διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών. 

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με αφορμή τα κρούσματα βίας και απειλών από ιδιοκτήτες καταστημάτων που αντέδρασαν στον έλεγχο του ΣΔΟΕ. Σε πρώτη φάση λουκέτο εντός μήνα, για το λόγο αυτό, θα μπει σε 26 καταστήματα. 

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία επειδή στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Σ.Δ.Ο.Ε. και τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχων των Δ.Ο.Υ. για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχουν παρατηρηθεί τελευταία έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων, οι οποίες στοιχειοθετούν την ανωτέρω παράβαση, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη εκδώσει 12 σχετικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα ενός μηνός και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σ’ όλη την επικράτεια. Κάποιος λοιπόν ας πει στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων τα παρακάτω από την καθημερινή πραγματικότητα: 

Είσπραξη εστιάτορα 100 ευρώ Μείον: ΦΠΑ+ φόρος εισοδήματος+ ασφαλιστικές εισφορές+ δημοτικά τέλη + ΕΤΑΚ + χαράτσι + έκτακτη εισφορά Υπόλοιπο 50 ευρώ Μείον: Μίζες και λαδώματα υγειονομικού, αστυνομίας, πολεοδομίας και… προστασίας Υπόλοιπο 45 ευρώ Μείον: Κόστος περαιώσεων, λογιστή, ελέγχων ΠΕΚ, ΣΔΟΕ και ΙΚΑ Υπόλοιπο 40 ευρώ Με τα 40 ευρώ που περισσεύουν πρέπει να πληρωθούν ενοίκια, ΔΕΗ, νερό, ζημιές, προμηθευτές, μισθοί και στο τέλος ίσως μείνουν 7-8 ευρώ και για τον εστιάτορα! 

 Ρωτάτε ακόμα γιατί υπάρχει μικροφοροδιαφυγή στους ταλαίπωρους μικροεπιχειρηματίες; Όταν η αριθμητική δεν βγαίνει η φοροδιαφυγή γίνεται κανόνας επιβίωσης. Ας ξεκινήσει λοιπόν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων από τους μεγαλοκαρχαρίες που φοροδιαφεύγουν για πλουτισμό και όχι για επιβίωση, ας ξεκινήσει από το Κ.Ι.Σ και τις εβραϊκές εταιρείες, ας ξεκινήσει από τις τεράστιες φοροδιαφυγές των πολυεθνικών μέσω της γνωστής πλέον κομπίνας με τις θυγατρικές, ας σταματήσουν το παρεμπόριο των λαθρομεταναστών που διογκώθηκε τελευταία με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και ας αφήσει τελευταίο τον κακομοίρη τον εστιάτορα ή τουλάχιστον ας μη σφραγίσουν τα μαγαζιά τους.