Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ... ΑΛΛΑ 900 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.

Η τρόικα κατέφτασε και η κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες. Αν και συνήθως κανείς δεν ενοχλεί τα λεγόμενα μπάνια του λαού φαίνεται ότι το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να “σπάσει αυγά” στο κατακαλόκαιρο και να τηρήσει πλήρως τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

 Το πρώτο κύμα απολύσεων όπως εδώ και καιρό εντέχνως διαρρέεται θα είναι από τις μεγάλες ΔΕΚΟ που απασχολούν συνολικά πάνω από 5.000 άτομα.

Από αυτούς τους υπαλλήλους πρώτοι για να απολυθούν μπαίνουν στη λίστα όσοι υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και ειδικότερα όσοι βρίσκονται διοικητικές θέσεις.

 Δύο είναι οι μεγάλες δεξαμενές. Η ΕΡΤ και οι τρεις αμυντικές βιομηχανίες. Και στις τέσσερις ΔΕΚΟ ο αριθμός των υπαλλήλων είναι κοντά στις 5.300. Από αυτούς στην αμυντική βιομηχανία, δηλαδή σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΑΣ, υπάρχουν εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι. Κάποιοι μιλούν για έναν αριθμό κοντά στους 1,.500. Από αυτούς οι πληροφορίες λένε ότι θα απολυθούν περίπου 900 άτομα. Δεύτερη μεγάλη δεξαμενή η ΕΡΤ όπου και εδώ λόγω του πολυδαίδαλου συστήματος (πολλά λογιστήρια κλπ) υπάρχουν 
πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι. Το σχέδιο εδώ προβλέπει απόλυση περίπου 600 ατόμων.

Από τους 17 φορείς και οργανισμούς στους οποίους μπαίνει λουκέτο θα απολυθούν 300 άτομα, ενώ από τη δεξαμενή των επίορκων υπαλλήλων για τους οποίους τόσος “ντόρος” έγινε η λίστα για το πρώτο κύμα απολύσεων δεν φαίνεται να περιλαμβάνει περισσότερα από 200 άτομα.

Η ... λίστα των προθέσεων σε πρώτη φάση θα παρουσιαστεί τώρα στην τρόικα και οι απολύσεις θα ολοκληρωθούν ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το δεύτερο κύμα απολύσεων που θα φτάσουν ως το τέλος του έτους τις 4.000.