Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ ΒΡΑΧΕΩΣ ΜΕΣΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ROKETSAN ΚΑΙ Η ΣΟΥΗΔΙΚΗ SAAB...


Μνημόνιο συνεργασίας για τη συνέχιση της από κοινού ανάπτυξης ενός νέου κατευθυνόμενου αντιαρματικού όπλου βραχέος-μέσου βεληνεκούς υπέγραψαν η τουρκική Roketsan και η σουηδική Saab κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αμυντικών συστημάτων Eurosatory 2014 που διεξήχθη πρόσφατα στο Παρίσι.

 Υπενθυμίζεται, ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων IDEX 2013, στο Αμπου Ντάμπι, αλλά το παρόν μνημόνιο συνεργασίας την επεκτείνει στη δεύτερη φάση του προγράμματος ανάπτυξης που αφορά τον λεπτομερή καθορισμό της σχεδιαστικής σύλληψης. 

 Η συγκεκριμένη φάση θα ολοκληρωθεί περί το τέλος του έτους όταν οι δύο εταιρίες θα λάβουν από κοινού την απόφαση για τη διεξαγωγή βλητικών δοκιμών του νέου όπλου. Πρόθεση και των δύο εταιριών είναι οι βολές να λάβουν χώρα το 2015. Ας σημειωθεί ότι και οι δύο εταιρίες αρνήθηκαν να αποδεσμεύσουν λεπτομέρειες για τη σχεδίαση και τις δυνατότητες του νέου όπλου ούτε για τον επιμερισμό του έργου και των αρμοδιοτήτων. 

Το μόνο που δήλωσε αξιωματούχος της Roketsan είναι ότι το νέο όπλο θα είναι μία σχεδίαση με υψηλό λόγο αποτελεσματικότητας – κόστους και ότι θα ενσωματώνει την τεχνολογία και την εμπειρία της κάθε εταιρίας. 

 Σήμερα, η Roketsan διαθέτει στη γκάμα των προϊόντων της δύο κατευθυνόμενα αντιαρματικά όπλα (το καθοδήγησης λέιζερ-υπερύθρων Mizrak-O και Mizrak-U), ενώ η Saab τα M3 Carl Gustav, AT4, NLAW και Bill 2 (εικονίζεται στη συνημμένη φωτογραφία). Αν και προς το παρόν οι δύο εταιρίες εργάζονται ανεξάρτητα στην ανάπτυξη του νέου όπλου, εκτιμάται ότι αυτό θα αποτελείται από συστήματα και συγκροτήματα των προαναφερθέντων όπλων.

ΠΗΓΗ - http://www.defence-point.gr/