ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΣΗΣΗ ΣΟΚ - ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ - ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο Ο.Η.Ε... 24/10/2014


Η πλήρης και έντονη αποδοκιμασία της πλειονότητας των Τούρκων για την παρουσία Σύρων προσφύγων στη χώρα, καταγράφεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση, την ώρα πάντως που η κυβέρνηση Ερντογάν επαναβεβαιώνει την πολιτική των «ανοικτών θυρών». 

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το πανεπιστήμιο Χατζέτεπε της Άγκυρας, το 63,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι περίπου 1,6 εκατομμύρια Σύροι, που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην Τουρκία από την έναρξη του εμφυλίου στη χώρα τους τον Μάρτιο του 2011, «βλάπτουν την κοινωνική ειρήνη».

 Εξάλλου το 57,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Τουρκία πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσει άμεσα την εισροή προσφύγων από τη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 70% των Τούρκων θεωρεί ότι η παρουσία των σύρων προσφύγων βαρύνει την οικονομία της χώρας και το 60% καταγγέλλει ότι οι φόροι του χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτούν τη μαζική παρουσία των προσφύγων. 

 Η Άγκυρα έχει ανακοινώσει ότι έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τους σύρους πρόσφυγες. Στο μεταξύ ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να δείχνει «ευσπλαχνία» προς τους Σύρους.

 «Αν η Τουρκία, που αυτή τη στιγμή είναι μια περιφερειακή δύναμη, θέλει να αναχθεί σε παγκόσμια δύναμη, τότε πρέπει να δείχνει την ευσπλαχνία της», είπε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). «Ακόμη κι αν όλος ο κόσμος ταχθεί εναντίον μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων», υπογράμμισε.

 Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να δώσει δελτία ταυτότητας στους πρόσφυγες, οι οποίοι προς το παρόν δεν ζουν με νόμιμο καθεστώς στην Τουρκία, καθώς και άδειες εργασίας σε κάποιους από αυτούς. Λιγότεροι από 300.000 Σύροι ζουν σε καταυλισμούς που έχουν δημιουργήσει οι αρχές, ενώ οι υπόλοιποι ζουν σε προσωρινά καταλύματα στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/