ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑ'Ι'ΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - '' ΤΟ ''ΚΣΕΔ'' ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ''... 24/10/2014


Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης ξεκαθάρισε σήμερα πως καμία επικοινωνία δεν υπήρξε μεταξύ του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και τουρκικών πλοίων που έσπευσαν στη θαλάσσια περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος Diamond DA42. 

Σε δηλώσεις του σήμερα και ερωτηθείς αναφορικά με το που βρίσκονταν τα τουρκικά πλοία και κατά πόσο αυτά βοήθησαν ο κ. Φωκαΐδης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του Κέντρου Συντονισμού που είχε τον αποκλειστικό έλεγχο και συντονισμό της επιχείρησης με τουρκικά πλοία» !…

 Πρόσθεσε ότι τα τουρκικά πλοία έσπευσαν κάποια στιγμή στην περιοχή, όμως όταν είδαν ότι τον συντονισμό και τον έλεγχο της όλης επιχείρισης είχε το Κέντρο Συντονισμού αποχώρησαν από την περιοχή. Πέρας των Ερευνών ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 50 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά Λάρνακος, με την τραγική κατάληξη της ανευρέσεως των σορών των δύο επιβατών. 

 Το αποτέλεσμα αυτό, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, ανεξάρτητα του τραγικού του τέλους, οφείλεται στην ταχύτατη αντίδραση των κυπριακών φορέων κάτω από το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο ενεργοποιήθηκε άμεσα με την πληροφορία της απώλειας του ίχνους του αεροσκάφους σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ». 

 Όπως σημειώνεται, τα κυπριακά πλωτά και ιπτάμενα μέσα της Λιμενικής Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, ενεργοποιήθηκαν άμεσα και μετά από συντονισμένη έρευνα εντόπισαν το θαλάσσιο σημείο πρόσκρουσης του αεροσκάφους σε ελάχιστο χρόνο ! 

 Εξετάζονται ήδη τα συντρίμμια που έχουν περισυλλεχθεί από το μοιραίο αεροσκάφος Diamond DA42, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 50 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Λάρνακας. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης, ξεκίνησε ήδη η διερεύνηση από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων. 

 Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων Ιωάννης Λοϊζου, είπε στο ΚΥΠΕ ότι χθες βράδυ έφθασε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί και δεύτερο φορτίο με συντρίμμια, τα οποία μεταφέρθηκαν ήδη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

ΠΗΓΗ - http://veteranos.gr/