ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΡΩΣΟΦΩΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ - '' ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ ''... 23/10/2014


Οι ρωσόφωνοι στην ανατολική Ουκρανία διεμήνυσαν σήμερα ότι σκοπεύουν να καταλάβουν πόλεις-κλειδιά τις οποίες ελέγχουν τα καθεστωτικά στρατεύματα, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 «Η Κραματόρσκ, η Μαριούπολη, η Σλαβιάνσκ θα γίνουν δικές μας. Είμαστε έτοιμοι να τις καταλάβουμε. Δεν αποκλείονται σκληρές μάχες», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

 Οι τρεις πόλεις είχαν επανέλθει στον έλεγχο των Ουκρανών το καλοκαίρι. Η ανακατάληψη της Κραματόρσκ και της Σλαβιάνσκ σημειώθηκαν έπειτα από σφοδρές μάχες με τη χρήση βαρέος πυροβολικού. Ο Ζαχαρτσένκο κατηγόρησε επίσης την ουκρανική κυβέρνηση ότι παραβιάζει την εκεχειρία στην περιοχή. Και οι δυο πλευρές έχουν ανταλλάξει επανειλημμένα αλληλοκατηγορίες για παραβιάσεις της εκεχειρίας από την 5η Σεπτεμβρίου. 

 Εξάλλου ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε στο Κίεβο σήμερα ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε μάχες μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. 

 Οι μάχες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επίκεντρο το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Οι αρχές στο Ντονέτσκ ανέφεραν σήμερα ότι πυρά πυροβολικού ακούγονταν σε όλη την πόλη. Πάνω από 3.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση από τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/