ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ - ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ - '' ΝΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ''... 23/10/2014


Το αμερικανικό Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι εξόπλισε τον εχθρό... ανακοινώνοντας ότι, πράγματι, μία από τις ρίψεις που έγιναν από αεροσκάφη των ΗΠΑ για να προμηθεύσουν με όπλα τους Κούρδους μαχητές στο Κομπάνι της Συρίας που μάχονται τους τζιχαντιστές, έπεσε κατά λάθος στα χέρια των τρομοκρατών.

 Σύμφωνα με το πρακτορείο «RussiaToday», το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παραδέχτηκε αυτό που είχαν ισχυριστεί πριν δύο 24ωρα σε βίντεο που είχαν αναρτήσει στο Twitter και το You Tube οι τζιχαντιστές: ότι, δηλαδή, πυρομαχικά και όπλα βρέθηκαν από λάθος της Ουάσινγκτον στα χέρια τους. 

 Άμεση ήταν η αντίδραση της Τουρκίας καθώς, όπως αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα,ο πρόεδρος της χώρας εξέφρασε την δυσφορία του στην αμερικανική κυβέρνηση. «Αυτό που συνέβη, δείχνει ότι έγινε λάθος», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην αποτυχία των Αμερικανών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ». 

 Αρχικά, πάντως, κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν διαψεύσει τους ισχυρισμούς των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ότι η Ουάσινγκτον εξόπλισε κατά λάθος τον εχθρό. Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η Ουάσινγκτον κατά των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ, έχει κοστίσει, μέχρι στιγμής, περίπου 424 εκατομμύρια δολάρια από την έναρξη των επιχειρήσεων (8 Αυγούστου), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Τζον Κίμπρι. Το ημερήσιο κόστος του πολέμου κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ανέρχεται σε 7,6 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/