Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ - Η ΘΡΑΚΗ ΧΑΝΕΤΑΙ - Η ΘΡΑΚΗ «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ» ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ 2023... 7/10/2014


Ένα άρθρο που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας στο περιοδικό, FOREIGN POLICY, με τίτλο «Notes on a Turkish Conspiracy» το οποίο έγραψε ο Nicholas Danforth, αναφέρει ότι υπάρχει περίπτωση στην συνθήκη της Λωζάννης που υπεγράφη το 1923να υπάρχει μυστική ρήτρα η οποία ορίζει το τέλος της συνθήκης σε 100 χρόνια δηλαδή το 2023. 

Παράλληλα η ρήτρα αυτή προβλέπει μία σειρά γεωπολιτικών ρυθμίσεων που εάν πραγματικά υπάρχουν τότε προβλέπεται τρομερή γεωστρατηγική έκρηξη σε ολόκληρη την περιοχή της Θράκης του Ανατολικού Αιγαίου και της Μέσης Ανατολής. 

Στο συγκεκριμένο άρθρο καταγράφονται ισχυρισμοί κύκλων της Τουρκίας ότι, υπάρχουν μυστικά άρθρα στην συνθήκη, που έχουν υπογραφεί από τούρκους και βρετανούς διπλωμάτες πριν από ένα αιώνα περίπου. 

Στα άρθρα αυτά σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο Nicholas Danforth αναφέρεται ότι με την λήξη της συμφωνίας, θα πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία η Δυτική Θράκη και περιοχές του σημερινού Ιράκ όπως η Μοσούλη. Όπως υπογραμμίζει ο αρθρογράφος δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν πράγματι αυτές οι μυστικές συμφωνίες στην συνθήκη της Λωζάννης. 

Υπάρχουν όμως πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Τουρκία και οι οποίοι βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Ρ Τ Ερντογάν που υποστηρίζουν ότι μόλις λήξη η συμφωνία το 2023, η Τουρκία αποκτά την δυνατότητα να προεκτείνει τα σύνορα της. Στην επέκταση αυτή περιλαμβάνονται προς τα δυτικά η περιοχή της Δυτικής Θράκης και νοτιοανατολικά περιοχές του Ιράκ και συγκεκριμένα η περιοχή της Μοσούλης όπως προαναφέραμε. 

Το πρόβλημα που δημιουργείται εάν πράγματι ισχύουν αυτές οι συμφωνίες, είναι τεράστιο, γιατί δημιουργούνται αλυτρωτικές βλέψεις από την Τουρκία με απώτερο σκοπό την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Για να πραγματοποιήσουν αυτές τις βλέψεις τους οι τούρκοι έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν τεράστια πολεμική βιομηχανία και τεράστιες ένοπλες δυνάμεις με άριστο εξοπλισμό.

 Από την άλλη μεριά το Ιράκ είναι ένα διαλυμένο κράτος, η δε χώρα μας λόγω της τεράστια ς οικονομικής κρίσης από την οποία μαστίζεται εδώ και μία τετραετία, αλλά και η φαυλοκρατία των πολιτικών μας, καθημερινά μας βυθίζουν σε εθνική και κοινωνική παρακμή. Εμείς οι Έλληνες θεωρούμε , και αυτό μας το έχουν επιβάλει οι πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν, ότι οι ελπίδες μας για επιβίωση έχουν παραδοθεί στον αμερικανικό και ευρωπαϊκό παράγοντα.

 Εάν δεν ξυπνήσουμε από τον οικονομικό λήθαργο που τεχνηέντως μας έχουν παρασύρει οι πολιτικάντηδες και εάν δεν φροντίσουμε πρωτίστως τα εθνικά μας θέματα το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για την Ελληνική πατρίδα.

ΠΗΓΗ - http://www.axisradio.gr/