ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ''ΒΗΜΑ'' - ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ... 20/10/2014


Ως γνωστόν στην Ελλάδα δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο, αλλά ευτυχώς έρχεται η Γιάννα Παπαδάκου και η φυλλάδα του ΔΟΛ, «Το Βήμα» για να καλύψει το «κενό». 

Προαναγγέλλει, λοιπόν, η… περισπούδαστη αυτή συντάκτρια της… έγκυρης αυτής εφημερίδας ότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές δεν πρόκειται να λάβουν άδεια για να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα γράφει ότι «οι εννέα προφυλακισμένοι της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να ψηφίσουν στην επερχόμενη προεδρική εκλογή του Μαρτίου αν δεν τους δοθεί η άδεια από τον αρμόδιο εισαγγελέα», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι και αυτή τη φορά ο «αρμόδιος εισαγγελέας» θα μετατραπεί σε ρυθμιστή του πολιτεύματος, γεγονός που είναι προφανώς παράνομο, επισείοντας την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

 Βεβαίως, η Γιάννα Παπαδάκου είναι τόσο έγκριτη δημοσιογράφος που ούτε τον αριθμό των προφυλακισμένων βουλευτών δεν γνωρίζει, αλλά ας αφήσουμε αυτή την «λεπτομέρεια» στην άκρη. Η Παπαδάκου σε αυτό που λέει έχει απολύτως δίκιο, μόνο που βιάζεται να το γράψει προκαταβάλλοντας το αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας τα πολιτικά ελατήρια που κρύβονται πίσω από τις εισαγγελικές αποφάσεις. 

Η άδεια για μετάβαση στην Βουλή των έγκλειστων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να υπάρξει, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι όχι μόνο σύννομο, αλλά απαραίτητο. Η άρνηση του εισαγγελέα να δοθεί άδεια στους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να ψηφίσουν εμπίπτει στο άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ρητά ότι: «Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου:

 α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητας του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού»

 Όπως φαίνεται ο εισαγγελέας των φυλακών δεν πρόκειται να δώσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές να συμμετάσχουν στην εκλογή ΠτΔ, όσο θα επηρεάζεται από το "περιβάλλον Μπάμπη" και όσο η Χρυσή Αυγή διατρανώνει την αντίθεσή της στην συνέχιση της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Αν υπήρχε έστω και η υποψία ότι ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και οι έγκλειστοι Συναγωνιστές επρόκειτο να δώσουν την ψήφο τους, τότε θα τους γινόταν υποδοχή με κόκκινα χαλιά στην Βουλή.

ΠΗΓΗ - http://www.xryshaygh.com/