Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΗΝΟΠΩΡΟ...ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...


Ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί η συγκυβέρνηση και με δεδομένα την ανικανότητα του Σαμαρά και της παρέας του η βουτιά στο κενό δείχνει κάτι παραπάνω από πολύ πιθανή. 

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες εύρεσης με κάθε τρόπο των βουλευτών εκείνων που θα σχηματίσουν τον αριθμό των 180 ψήφων που χρειάζονται προκειμένου να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εν τούτοις τα νούμερα δεν βγαίνουν επί του παρόντος όπως επιθυμεί η κυβέρνηση. 

Έτσι, τα σενάρια πρόωρων εκλογών αρχίζουν και πάλι να ακούγονται πολύ έντονα, με συγκεκριμένες ημερομηνίες μάλιστα να «παίζουν», όπως 12 και 19 Οκτωβρίου ή 2 και 9 Νοεμβρίου. Καταρχάς, και μόνο το γεγονός ότι γίνεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα λόγος για την διενέργεια πρόωρων εκλογών αναμφίβολα δηλώνει την αποτυχία της κυβέρνησης σ' όλους τους τομείς.

 Μια κυβέρνηση η οποία στα 2 χρόνια ανάληψης των ευθυνών της έχει φέρει την Χώρα σε πολύ πιο δυσχερή θέση από πριν και βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία λόγων και έργων. Την ίδια ώρα που εντελώς ανερυθρίαστα ομιλούν ψευδώς ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα στην πραγματικότητα σφίγγουν την θηλιά ακόμη περισσότερο στον λαιμό του Ελληνικού Λαού. Γνωρίζοντας μάλιστα ότι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο θα κληθούν να πάρουν νέα ακόμη πιο δυσχερή μέτρα είναι λογικό να επιχειρήσουν να στήσουν κάλπες ώστε να μετριάσουν το μέγεθος της ήττας.

 Σκοπός τους είναι είτε να πάνε σε νέες εκλογές τον Μάρτιο, με αφορμή την μη εκλογή τότε του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε να πέσει στο τραπέζι το νέο χαρτί το οποίο θα λέγεται συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, ο Αβραμόπουλος έκανε σχετική δήλωση, δρώντας ως «λαγός» για να φανούν οι πρώτες εκτιμήσεις και αντιδράσεις.

 Επομένως, η στρατηγική της κυβέρνησης κινείται τον απαραίτητο αριθμό των 180 βουλευτών θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να κερδίσει παράταση ζωής προκειμένου να ξεπουλήσει ό, τι έχει απομείνει. Αν όμως δει ότι δεν τα καταφέρνει τότε θα προστρέξει σε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, ελπίζοντας να υποστεί μια ήττα η οποία θα μπορεί να είναι διαχειρίσιμη. 

Όλα αυτά, βεβαίως, θα έχουν ως αποτέλεσμα και αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, όπως και ενδοοικογενειακούς καυγάδες μέσα στους φορείς και τα πρόσωπα του «συνταγματικού τόξου». Στη ΝΔ ο Σαμαράς θα αποτελέσει σίγουρα παρελθόν και ήδη οι δελφίνοι ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει εσωκομματική σφαγή από τους εκπροσώπους διαφόρων συνιστωσών, τάσεων και ομάδων σχετικά με το αν θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει ή όχι με τη ΝΔ. 

Ενώ στο ΠΑΣΟΚ θα υπάρξουν ανάλογοι καυγάδες για το αν θα πρέπει να συμμετάσχει κι αυτό στην συγκυβέρνηση ή αν θα είναι καλύτερο να μείνει εκτός, μπας και τσιμπήσει κάτι από την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Αυτό, βεβαίως, προϋποθέτει να υπάρχει ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές κάτι το οποίο είναι πολύ αμφίβολο. Παρά την θερινή ραστώνη οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό σίγουρα δεν πρόκειται να μας κάνουν να πλήξουμε επ' ουδενί.

ΠΗΓΗ - http://www.xryshaygh.com/