Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ - ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ;;;


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER  

Σημαντικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα για την ψυχολογική κατάσταση των φαντάρων αλλά και των αξιωματικών της Ψυχιατρικής Κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης. 

Μεταξύ άλλων καταγράφεται ένα ποσοστό 3% που δηλώνει πως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ενώ πάνω από 5% δηλώνει πως το έχει σκεφτεί. Συνολικά περίπου το 25% δηλώνει πως έχει ψυχολογικά προβλήματα. Η εν λόγω μελέτη παρουσιάστηκε στο 22ο Ψυχιατρικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

 Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δίμηνο του 2012, συμμετείχαν 866 άτομα, στελέχη και οπλίτες του στρατού. Το 93% ήταν άνδρες με μέση ηλικία του δείγματος τα 29 έτη. Οι γιατροί Ορέστης Γιωτάκος και Γιώργος Τσουβέλας, της Ψυχιατρικής κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων στην Πεντέλη, ερεύνησαν τη συσχέτιση των συμπτωμάτων άγχους με εκείνα της αυτοκτονικής συμπεριφοράς. Τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως αναφέρονται από το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος: 

 Το 12% απάντησε θετικά στην αναφορά "είχα την αίσθηση ότι δεν αξίζω”, 
Το 6 %, “ευχήθηκα να είχα πεθάνει”, 
Το 5,6%, “είχα σκέψεις αυτοκτονίας”
 Το 2,8%, “είχα επιχειρήσει να αυτοκτονήσω”.

 Τα κύρια συμπτώματα άγχους που αναφέρονταν είναι: 
“φόβος ότι θα τρελαθώ”, 
“φόβος ότι θα πεθάνω”, 
“αίσθημα πνιγμονής”
 “αίσθηση απώλειας ελέγχου”.

 Σύμφωνα με τους ερευνητές, όπως αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος, “τα ευρήματα της παρούσας μελέτης υποδεικνύουν τη συσχέτιση ανάμεσα στα συμπτώματα άγχους και την αυτοκτονικότητα”.

 Επισημαίνεται επίσης η ύπαρξη ιστορικού χρήσης ουσιών, αλλά και των διαταραχών του ύπνου, ως σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε μια απόπειρα αυτοκτονίας. Η μελέτη καλεί για “έγκαιρη ανίχνευση και εκτίμηση κινδύνου για αυτοκτονία”.

ΠΗΓΗ - http://politikologia1.blogspot.gr/