Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - NIKH TΩΝ ΡΩΣΟΦΟΝΩΝ - ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ...


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER

Mεγάλη νίκη των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας προδιαγράφεται στον ορίζοντα, καθώς πριν λίγο ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι διατάσσει μονομερή κατάπαυση του πυρός στο ανατολικό τμήμα της χώρας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ειρηνευτικού του σχέδιου. 

 Οι επιχειρήσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των Αμερικανών μισθοφόρων δεν πέτυχαν τον αντικειμενικό τους σκοπό, δηλαδή την ανακατάληψη των κυβερνητικών κτιρίων σε Ντοτνέσκ και Λουγκάνσκ, είχαν περιορισμένα οφέλη στην Μαριούπολη, απέτυχαν να καταλάβουν τα τρία συνοριακά φυλάκια με την Ρωσία που κατέλαβαν οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας, να μπουν στο “Στάλινγκραντ” της Νέας Ρωσίας, το μαρτηρικό Σλαβιάνσκ, ακόμα και να καταστείλουν ολοκληρωτικά την εξέγερση στο Κράματορσκ που είχαν τις σημαντικότερες επιτυχίες τους οι Ουκρανοί και πάνω από 200 νεκρούς ρωσόφωνους. 

 Και είχαν όταν επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την Αεροπορία οι Ουκρανοί είχαν βαριές απώλειες με αποκορύφωμα την κατάρριψη του μεταγωγικού IL-76 με τους 49 νεκρούς, αλλά και την κατάρριψη πολλών αεροσκαφών τους. «Το ειρηνευτικό σχέδιο ξεκινά με τη διαταγή μου για μονομερή κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Αμέσως μετά, θα δεχθούμε σε συνομιλίες όλους τους εμπλεκόμενους στην σύγκρουση. Αυτό θα γίνει πολύ σύντομα», πρόσθεσε. 

 Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τη συνομιλία ανάμεσα στον Πέτρο Ποροσένκο και τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμιρ Πούτιν για πιθανή εκεχειρία. Ο Oυκρανός πρόεδρος υποσχέθηκε αμνηστία «για όσους καταθέσουν τα όπλα και δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα». Φυσικά καμία παράδοση όπλων δεν πρόκειται να γίνει στη περιοχή που ανακηρύχθηκε το κράτος της Νέας Ρωσίας, αντίθετα οι ρωσόφωνοι αναμένουν να αποχωρήσουν συνολικά οι ουκρανικές δυνάμεις και οι Αμερικανοί μιρθοφόροι για να ξεκινήσουν να κτίζουν το κράτος τους. 

 Ήδη οι ρωσόφωνοι έχουν αρχίσει και περικυκλώνουν τις μεγάλες ουκρανικές μονάδες, οι οποίες πεινάνε καθώς είναι αδύνατον να τροφοδοτηθούν καθώς όλες οι οδικές αρτηρίες είναι κομμένες και από αέρος είναι πλέον κίνδυνος-θάνατος ο εφοδιασμός τους μετά την ευρεία και επιτυχημένη χρήση MANPADS SΑ-18 από τους ρωσόφωνους. Σε δηλώσεις τους ο πρωθυπουργός του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Μποροντάι και ο επικεφαλής της ‘Λαϊκής Δημοκρατίας της Λουγκάνσκ, Αλεξάντρ Καριακίν, τόνισαν ότι “Πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την χώρα μας τα ουκρανικά στρατεύματα και μετά θα μιλήσουμε με την κυβέρνηση του Κιέβου”!

 Είναι ουτοπία να πιστέψει κανείς ότι τελείωσαν όλα και ότι το Κίεβο θα επιτρέψει στις περιοχές αυτές να ζήσουν πλέον ελεύθερες χωρίς να χυθεί κι άλλο αίμα, αλλά σίγουρα το πρώτο βήμα έχει γίνει… Η εξέγερση κόστισε μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 500 ρωσόφωνους και σημαντικές καταστροφές στις κρατικές υποδομές, αλλά η ελευθερία μετριέται με το αίμα, δεν μετριέται με το … σάλιο, όπως σε κάποιες μπανανίες του ευρωπαϊκού νότου…

ΠΗΓΗ - http://www.noznewz.com/