ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ - ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ο.Ζ...ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΑΝ ΚΗΡΥΣΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ Α.Ο.Ζ...


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER

Και ενώ η Αθήνα είχε δεσμευτεί δημοσίως ότι τον Ιούνιο τα Τίρανα θα πάρουν το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ. 

Όλα όπως τα θέλει η Τουρκία. Αυτή είναι η ελλαδική διπλωματία… Διπλωματικό ναυάγιο, οι συνέπειες του οποίου δεν έχουν ακόμη αποτιμηθεί, υπέστη η ελληνική εξωτερική πολιτική στις σχέσεις με την Αλβανία, γράφουν τα Επίκαιρα. 

 Οι δυσμενείς εξελίξεις, που δρομολογήθηκαν με ευθύνη των Τιράνων και εξαιτίας των τραγικών επιλογών της ελληνικής κυβέρνησης, θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσουν ένταση στις διμερείς σχέσεις, ενώ η συμφωνία του 2009 για τις θαλάσσιες ζώνες φαίνεται να καταρρέει οριστικά.

 Παρόλο που δεκάδες φορές η Αθήνα έχει δεσμευτεί δημοσίως ότι τον Ιούνιο τα Τίρανα θα πάρουν το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ, στην γείτονα ο υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, ζήτησε στις 28 Μαΐου από τον εισαγγελέα να ερευνήσει αν συντρέχει το αδίκημα της εθνικής προδοσίας από τον Λουλεζίμ Μπάσα που διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία του 2009 για τις θαλάσσιες ζώνες! 

Αυτό σημαίνει ότι η αλβανική κυβέρνηση όχι μόνο δεν προτίθεται να κυρώσει τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο, αλλά δεν θέλει καν να συμπληρωθεί με πρωτόκολλο, όπως επεδίωκε η Αθήνα, προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα. Η ελληνική κυβέρνηση, λοιπόν, που έχει δεσμευτεί δημοσίως για την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας, τώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη, ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες που ήταν αρνητικές στο να δοθεί το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Αλβανία τώρα έχουν συνασπιστεί υπέρ της! 

 Και σήμερα, όπως και το 2009, διπλωματικές πηγές «βλέπουν» χειραγώγηση της αλβανικής κυβέρνησης από την Τουρκία, που επηρεάζει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

ΠΗΓΗ - http://nblo.gs/