Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ - ''ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΑΣ'' - ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;;; ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;;;


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ καλούν τους Ευρωπαίους να αυξήσουν την άμυνα!!!

Ο Τσακ Χέιγκελ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συνεχή μείωση των αμυντικών δαπανών των ευρωπαϊκών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, γεγονός που όπως δήλωσε υποχρεώνει τις ΗΠΑ να αναλάβουν «ένα μερίδιο όλο και περισσότερο δυσανάλογο» όσον αφορά την άμυνα της Ευρώπης.

 Κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Τσακ Χέιγκελ προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι «μακροπρόθεσμα, η τάση της μείωσης των δαπανών απειλεί την ακεραιότητα και τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ». «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους» διαβεβαίωσε ο Χέιγκελ, αναφερόμενος στο σχέδιο ύψους 1 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να καθησυχάσει τους συμμάχους των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη.

 Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος «οι ΗΠΑ θα εξετάσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη. Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μας να μην το κάνουμε, υπό το φως του νέου περιβάλλοντος ασφάλειας» προσέθεσε ο ίδιος ενώπιον των δημοσιογράφων, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

 Οι «προκλήσεις» που τίθενται από τη μείωση των στρατιωτικών προϋπολογισμών της Ευρώπης «αναγκάζουν τις ΗΠΑ να αναλάβουν ένα όλο και περισσότερο δυσανάλογο μέρος του οικονομικού βάρους του Συμφώνου» επισήμανε ο Χέιγκελ. Οι ΗΠΑ είναι μακράν της δεύτερης η χώρα που εισφέρει τα περισσότερα στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ, αφού συνεισέφεραν πάνω από το 72% των στρατιωτικών δαπανών της συμμαχίας, το 2012, από περίπου 60% το 1990. 

Ο Χέιγκελ κάλεσε τους Ευρωπαίους να επιβεβαιώσουν «την αποφασιστικότητά τους να επενδύσουν στην άμυνα» με την ευκαιρία της Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ουαλία. Κάποιες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, περιλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής, της Πολωνίας και της Τσεχίας, εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης.

ΠΗΓΗ - http://www.volcanotimes.com/