Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΚΙΝΑ - ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ...


Η κινεζική κυβέρνηση εξέφρασε την ελπίδα, τη Δευτέρα, η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Κίνας για τη δημιουργία ενός συστήματος μεγάλου βεληνεκούς αντιπυραυλικής άμυνας ότι δεν θα πολιτικοποιηθεί. 

 Οι δηλώσεις έγιναν αφού το NATO και οι ΗΠΑ, πιέζουν την Άγκυρα να μην κατασκευάσει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με μια εταιρεία ενός κράτους που δεν είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. 

 Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χούα Τσουνγίνγκ, δήλωσε στην καθημερινή ενημέρωσή του ότι «η συμφωνία μεταξύ των κινεζικών επιχειρήσεων και της Τουρκίας αποτελεί μια φυσιολογική συνεργασία στον τομέα του στρατιωτικού εμπορίου».

 «Ελπίζουμε ότι δεν θα δούμε μια συνήθη εμπορική συνεργασία να πολιτικοποιείται», πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε για την πίεση από τις ΗΠΑ και το NATO επάνω στην Τουρκία για τη συμφωνία του αμυντικού συστήματος. 

 Η Τουρκία που είναι μέλος του NATO από το 1955, ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο ότι αποφάσισε να αγοράσει αντιπυραυλικό σύστημα από την China Precision Machinery Import and Export Corp. Αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν ιταλο-γερμανική και αμερικανές εταιρείες.

 Η κινεζική εταιρεία κατηγορήθηκε από τις ΗΠΑ για παραβιάσεις των κυρώσεων κατά του Ιράν, της Βόρειας Κορέας και της Συρίας, για την πράξη μη διάδοσης πυρηνικών όπλων. Πρόσφατες αναφορές των κινεζικών μέσων ενημέρωσης παρουσιάζουν την Τουρκία να διερευνά για άλλες συμφωνίες με εταιρείες εντός της Δυτικής Συμμαχίας. 

 Στις αρχές Οκτωβρίου, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Jen Psaki, είχε τονίσει σε καθημερινή ενημέρωση της: «Εμείς, φυσικά, έχουμε εκφράσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις επιλογές της τουρκικής κυβέρνησης, από μια εταιρεία που παραβίασε τις κυρώσεις και για ένα σύστημα το οποίο δεν θα είναι συμβατό με τα συστήματα του NATO ή των συλλογικών αμυντικών ικανοτήτων», σημειώνει το (τούρκικο) δημοσίευμα του ‘Ντουνιά Βουλτενί’.

ΠΗΓΗ - http://www.echedoros-a.gr/

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ GREEK NEWS FROM ELLHNAS GENNIESAI DEN GINESAI POTE...ΕΔΩ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ...