Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ν. ΠΕΣΚΟΦ - Ο Β. ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΡΩΣΙΑ...


Ο εκπρόσωπος τύπου του Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι "Ρωσία 1" κατήγγειλε τα γεγονότα στην Ουκρανία λέγοντας ότι είναι " Δικαίωση ανομίας, κυνισμού, αδιέξοδου για το διεθνές δίκαιο και πολιτικών αστάθειας " Εξέφρασε τη βαθιά του λύπη ότι οι δυτικοί εταίροι της Ρωσίας αναγνώρισαν ως νόμιμους εκείνους τους ανθρώπους που σήμερα αποκαλούν τον εαυτό τους ηγεσία της Ουκρανίας.

 "Βιάστηκαν να τους αποκαλέσουν νόμιμους, επιμένουν στη νομιμότητά τους και ταυτόχρονα αρνούνται πλήρως το δικαίωμα οποιουδήποτε στην Ουκρανία να λαμβάνει κάποιες αποφάσεις", επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι όλα τα συμβάντα στην Ουκρανία αφορούν και εκείνους που μένουν στη Δύση, και αυτούς που μένουν στην Ανατολή της χώρας. "Όμως σε ένα μέρος του λαού αυτού αρνούνται να παρέχουν δικαίωμα για τον καθορισμό της ταυτότητας του, δικαίωμα για νόμιμες αποφάσεις, δικαίωμα για προστασία του δικού τους φιλότιμου και της δικής τους ασφαλείας", είπε ο Πεσκόφ.

 "Δυστυχώς, στη Δύση παραβλέπουν όλα αυτά. Και, προς μεγάλη μας λύπη, παρά όλες τις προσπάθειες του Προέδρου μας, παρά την ετοιμότητά του στην ουσία καθημερινώς να εξηγεί τη θέση της Ρωσίας, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε ένα κύμα ακατανοησίας. Είναι πολύ λυπηρό ", είπε ο Πεσκόφ στη συνέντευξη.

 Σύμφωνα με τα λόγια του εκπροσώπου Τύπου του Προέδρου όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία και στην Κριμαία, δεν έχουν καμία σχέση με τη Ρωσική Ομοσπονδία. "Δεν είναι "χειροποίητες" διαδικασίες και μάλιστα δεν είναι διαδικασίες που είναι συνέπειες κάποιων ενεργειών της Ρωσίας. 

Είναι μάλλον το αντίθετο, η Ρωσία είναι μια χώρα στην οποία απευθύνονται για βοήθεια ", επισήμανε ο Πεσκόφ. "Και όπως πολύ σωστά είπε ο Πούτιν, η Ρωσία είναι μια χώρα η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει τις διαδικασίες αυτές χωρίς προσοχή. Η γένεση όμως των διαδικασιών αυτών είναι ένδω- ουκρανική ", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου.

 Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν είναι εγγυητής της ασφαλείας του ρωσικού κόσμου, η Ρωσία δε θα μείνει αδιάφορη σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης των γεγονότων στην Κριμαία, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. "Δεν μπορεί η Ρωσία να μείνει αδιάφορη. Και δε θα μείνει αδιάφορη ", υπογράμμισε ο Πεσκόφ. Σύμφωνα με τα λόγια του, "η Ρωσία είναι η χώρα στην οποία βασίζεται ο ρωσικός κόσμος ".

 "Η Ρωσία με τις τελευταίες της δυνάμεις προσπαθεί να σώσει το διεθνές δίκαιο που αφήνει την τελευταία του πνοή ", πρόσθεσε ο Πεσκόφ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας αποκάλεσε "μοναδικό φαινόμενο " το κύρος του Βλαδίμιρ Πούτιν με φόντο τα γεγονότα στην Ουκρανία. "Το κύρος του Πούτιν έχει ξεπεράσει όλα τα όρια, είναι μοναδικό φαινόμενο, και συνεχίζει να μεγαλώνει ", είπε ο Πεσκόφ.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/