Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ - Η TUBITAK ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ '' ΥΓΡΟ ΠΥΡ '' ΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ TF-2000...


Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό τουρκικό ίδρυμα TUBITAK έχει ξεκινήσει επίσημα ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός υψηλής ισχύος οπλικού συστήματος λέιζερ που θα φέρεται επι των νέων φρεγατών. 

Τέτοια όπλα επί του παρόντος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα. Το ίδρυμα SAVTAG TUBITAK, το τουρκικό ισοδύναμο της «DARPA» του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, έχει τεθεί επίσημα υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός σχεδίου κατασκευής ενός όπλου λέιζερ με την ονομασία «Πρόγραμμα 1007», το οποίο θα εξοπλίσει όλα τα νέα τουρκικής κατασκευής επιτεύγματα (αρχικά την φρεγάτα TF-2000 , κά) . 

Το πρόγραμμα «υποστηρίζεται» από το σύνολο των αμυντικών εταιρειών και των πανεπιστημίων της Τουρκίας με σκοπό την επιτυχία αυτού του φιλόδοξου προγράμματος . Το λέιζερ που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως ένα οπλικό σύστημα ακριβείας (CIWS) στην επόμενη γενιά φρεγατών της Τουρκίας, TF-2000, με κύρια αποστολή την καταστροφή εχθρικών πλοίων, αεροσκαφών και πυραυλικών απειλών. 

Το πρόγραμμα κατασκευής του τουρκικής εμπνεύσεως και κατασκευής όπλου λέιζερ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 72 μήνες και υλοποιείται κάτω από συνθήκες άκρα μυστικότητας ως «ΕΤΝΑ άκρως απόρρητο» μια κατάσταση, που απαιτεί από όλους τους συμμετέχοντες να συμμορφωθούν με τους όρους ασφάλειας SAVTAG και τους κανονισμούς ασφαλείας καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα. Σχόλιο: Μπορούμε να φανταστούμε όλοι όταν αυτό το τουρκικό πρόγραμμα πάρει «σάρκα και οστά» τι κίνδυνος παραμονεύει για το ελληνικό ΠΝ στο Αιγαίο πέλαγος. 

Νομίζω ότι η εμφάνιση του όπλου αυτού θα έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με την εμφάνιση από το βυζαντινό ναυτικό της εφεύρεσης του μηχανικού Καλλίνικου του «υγρού πύρ» . Επίσης πρέπει να υπογραμμισθεί ότι στην συγκεκριμένη προσπάθεια των Τούρκων συμμετέχει το σύνολο του επιστημονικού και αμυντικού προσωπικού και ιδρυμάτων της Τουρκίας δίνοντας χαρακτήρα « εθνικού προγράμματος».

ΠΗΓΗ - http://www.hellas-now.com