Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ - '' ΑΝ ΟΙ Η.Π.Α ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ''...


Κι ενώ οι Αμερικανοί ετοιμάζονται πυρετωδώς για επέμβαση στη Συρία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν προειδοποιεί ότι σε τέτοια περίπτωση η Ρωσία θα σταθεί στο πλευρό των Σύριων. Ανησυχία και αγωνία για τις εξελίξεις σε ολόκληρο πλανήτη. 

 Ο ρώσος πρόεδρος από την Αγία Πετρούπολη και τη σύνοδο των G20 φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι ενδεχόμενη επέμβαση των Αμερικανών στη Συρία θα είναι η αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με απρόβλεπτες συνέπειες...

 «Η φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Δαμασκό είναι μία προβοκάτσια ενορχηστρωμένη από τους αντάρτες για να προκαλέσουν επέμβαση των δυτικών στη Συρία» υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν που τόνισε πως: « η Ρωσία θα βοηθήσει τη Συρία σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης». «Θα βοηθήσουμε τη Συρία, και ήδη τη βοηθούμε. Στέλνουμε οπλισμό, συνεργαζόμαστε σε οικονομικούς τομείς, και ελπίζουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας, για να στηρίξουμε τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος. 

 Σε υψηλούς τόνους, ο Πούτιν διέψευσε ότι η σύνοδος χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα όσον αφορά την προωθούμενη επέμβαση στη Συρία, λέγοντας ότι «μόνο η Τουρκία, ο Καναδάς, η Σαουδική Αραβία και η Γαλλία στήριξαν το αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική εμπλοκή κατά τους καθεστώτος Άσαντ.

 «Η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Νότιος Αφρική και η Ιταλία είναι ανάμεσα στις χώρες του G20 που αντιτάχθηκαν ευθέως κατά τη στρατιωτικής επέμβασης» επεσήμανε με νόημα ο Πούτιν, απαντώντας ευθέως στον τούρκο πρωθυπουργό ο οποίος λίγο νωρίτερα υποστήριξε ότι σχεδόν όλοι οι ηγέτες, που πήραν μέρος στη σύνοδο αποδέχθηκαν την αναγκαιότητα μιας επιχείρησης εναντίον της Συρία.

ΠΗΓΗ - http://www.toxwni.gr