Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ... ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ;;;


Για τα προνόμια που απολαμβάνουν από την κυβέρνηση, γιατί τα πλοία φορολογούνται συνολικά για το τονάζ, με αποτέλεσμα η τελική επιβάρυνση να είναι μικρή. Οι Έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν προνόμια από την κυβέρνηση, την ώρα που ο υπόλοιπος λαός νιώθει το βάρος των μέτρων λιτότητας, γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 Το άρθρο υπενθυμίζει ότι τον Ιούλιο, η κυβέρνηση έκλεισε συμφωνία με τους εφοπλιστές για να πληρώνουν, τα επόμενα χρόνια, διπλάσιους φόρους αντί των σημερινών 140 εκατ. ευρώ ετησίως. «Όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ, οι εφοπλιστές στην Ελλάδα απολαμβάνουν φορολογικά προνόμια, γιατί τα πλοία φορολογούνται συνολικά για το τονάζ, με αποτέλεσμα η τελική επιβάρυνση να είναι μικρή», αναφέρει το δημοσίευμα. 

 Εξηγεί, ωστόσο, ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι προσεκτικές απέναντι στους εφοπλιστές. Όπως σημειώνει, αυτές απασχολούν 45.000 εργαζόμενους, με καλές αμοιβές και παράγουν σχεδόν το ήμισυ του πλεονάσματος στο ισοζύγιο άδηλων πόρων.

ΠΗΓΗ - http://www.stoxos.gr