ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ... ΠΟΥΤΙΝ - '' ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ''...


«Ακυρο» στις επενδύσεις στην Ελλάδα βάζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος υποστηρίζει πως δεν υπάρχει λόγος να επενδύουν οι Ρώσοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και τους καλεί να επενδύσουν στη Ρωσία, αφήνοντας αιχμές για τον ομογενή επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. 

 Σε δηλώσεις του σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ από όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως πληροφορήθηκε με «έκπληξη» πως πραγματοποιήθηκε μια αρκετά σοβαρή επένδυση το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα αφήνοντας αιχμές για τον κ. Σαββίδη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει:

 «Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα», ανέφερε.

 Συνεχίζοντας, ο κ. Πούτιν έριξε επενδυτική «πόρτα» στην Ελλάδα προσπαθώντας να «χρυσώσει το χάπι», καθώς ναι μεν δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας» ωστόσο υποστήριξε πως υπάρχουν σοβαρά «οικονομικά και εν γένει χρηματοοικονομικά προβλήματα εκεί» και επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιλέξει ένας επενδυτής μια τέτοια χώρα «προφανώς προβληματική», όταν μπορεί την ίδια στιγμή να επιλέξει την Ρωσία για επενδύσεις. 

Η κίνηση αυτή του Ρώσου προέδρου, έρχεται να γκρεμίσει τις όποιες επενδυτικές «γέφυρες» προσπαθούσε να δημιουργήσει η Ελλάδα με την Ρωσία, καθώς το μήνυμα του κ. Πούτιν πως αντί για την Ελλάδα είναι προτιμότερο οι Ρώσοι επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα τους, ήταν κάτι παραπάνω από σαφές.